Tietoa tästä blogista



Tämä blogi on Itä-Suomen yliopistossa opiskelevan luokanopettajan päiväkirjamainen prosessikuvaus käsinuken ja laukun teosta. Tämä prosessikuvaus kuuluu "tekstiilityön perusteet ja pedagogiikka 2014-2015" -kurssiin ja se on toteutettu perusopetuksen opetussuunitelman 2014 hengessä. OPS 2014 painottaa kokonaisvaltaisia prosessikuvauksia, joissa oppilas itse pohtii ja arvioi omaa oppimistaan.

Tekstien otsikot on selvyyden vuoksi numeroitu: N1, N2..Nu10 (Nukke1, Nukke2...Nukke10) ja L1, L2... jne. (Laukku1, Laukku2) ja ne löytyvät myös "tunnisteista" (oikealla), jotta eteneminen järjestyksessä olisi helpompaa.

Tästä blogista löytyy myös kirjoittamani essee ja jaksosuunnitelma 3. luokan oppilaille, jonka tunnisteet ovat myös oikealla ja ne on otsikoitu tehtävänannonmukaisesti.

- Ella Laine


sunnuntai 1. helmikuuta 2015

L7. Kahvojen kiinnitys

Kahvojen kiinnityksessä oli tärkeää saada kangas pysymään tiukkana, jotta ompeleet tulisivat oikeaan kohtaan. Tein pienen nuppineulaviritelmän kahvan toiseen päähän, jotta sain kankaan pysymään paikoillaan. Oli myös tärkeää saada lanka pysymään kireänä, jotta kahvat pysyvät jämptisti paikoillaan.
Vasemmalla nuppineulaviritelmäni, jotta kangas pysyy paikoillaan laukun toisessa päässä, kun itse ompelen kahvaa kiinni toisesta päästä.


Jonkin ajan kuluttua kahvojen kiinnityksestä, huomasin, että toisen kahvan toinen kulma oli löystynyt. Päätin purkaa ja ommella sen uudelleen kiinni. Tämän jälkeen huomasin, että kaikki päädyt ovat melko löysiä, joten päätin ommella päätyihin vahvistusompeleet, koska uskon päätyjen olevan kovimmassa kulutuksessa laukun käytön aikana. 
Vahvistusommel kahvan päädyssä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti