Tietoa tästä blogista



Tämä blogi on Itä-Suomen yliopistossa opiskelevan luokanopettajan päiväkirjamainen prosessikuvaus käsinuken ja laukun teosta. Tämä prosessikuvaus kuuluu "tekstiilityön perusteet ja pedagogiikka 2014-2015" -kurssiin ja se on toteutettu perusopetuksen opetussuunitelman 2014 hengessä. OPS 2014 painottaa kokonaisvaltaisia prosessikuvauksia, joissa oppilas itse pohtii ja arvioi omaa oppimistaan.

Tekstien otsikot on selvyyden vuoksi numeroitu: N1, N2..Nu10 (Nukke1, Nukke2...Nukke10) ja L1, L2... jne. (Laukku1, Laukku2) ja ne löytyvät myös "tunnisteista" (oikealla), jotta eteneminen järjestyksessä olisi helpompaa.

Tästä blogista löytyy myös kirjoittamani essee ja jaksosuunnitelma 3. luokan oppilaille, jonka tunnisteet ovat myös oikealla ja ne on otsikoitu tehtävänannonmukaisesti.

- Ella Laine


sunnuntai 1. helmikuuta 2015

L2. Kaavat ja kankaan leikkaaminen

Suorakulmaviivain oli hyvä apu, kaavoja piirrettäessä.
Kaavojen leikkaaminen sujui joutuisasti, kun oli miettinyt mitat valmiiksi. Yksi pikkukömmähdys tapahtui, kun vahingossa leikkasin laukusta neliönmallisen, vaikka tarkoitus oli leikata neljäkäs, jossa yläreuna on lyhyempi kuin alareuna ja siten sivut ovat vinot.


Päätin piirtää kaavoihin valmiiksi saumavarat, koska minut tuntien unohtaisin ne kankaan leikkuu vaiheessa ja kankaan hukkaan menemiseen ei ollut varaa. Kun olin leikannut laukun päälipalat, päätin varmuuden vuoksi tutkia tekstiilityöluokan kangaskasaa, josta löysinkin iloisen keltaisen ruutukankaan, joka mielestäni toimisi paremmin vuorikankaana. Ajattelin sen myös tuovan parempaa kontrastia päälikankaaseen kuin, jos vuorikangas olisi ollut samaa kangasta kuin laukun päällinen.
Kaavat piirsin ekologisesti vanhan sanomalehden sivuille. Värikynä näkyi hyvin myös kuvien päällä. Kaavat kiinitettiin kankaalle langansuuntaisesti hyödyntäen purkautumatonta reunaa.  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti